Vakantie Lapland Rovaniemi

Vakantie Lapland Rovaniemi

Vakantie Lapland Rovaniemi

Vakantie Lapland Rovaniemi

Bekijk hier de Rovaniemi reizen en meer >>

Rovaniemi, de uitvalsbasis voor Fins Lapland.
Vakantie Lapland NovariemiRovaniemi is een middelgrote stad van 35.000 inwoners, gelegen rond de poolcirkel. Bijna 1/3 van deze inwoners zijn studenten van de Universiteit van Lapland of de technische Hogeschool. Het is het bestuurscentrum van Fins Lapland en de laatste hoogst gelegen stad. Door de aanwezigheid van een treinstation en een internationaal vliegveld is Rovaniemi een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Fins Lapland (vakantie Lapland Rovaniemi tip).

Hieronder kunt u het actuele vakantie-aanbod terugvinden voor Lapland.

Vakantie Lapland Rovaniemi                                                  Vakantie Lapland Rovaniemi         

           Vakantie Lapland Rovaniemi                                     Vakantie Lapland Rovaniemi

Vakantie Lapland Rovaniemi:

Vakantie Lapland RovaniemiZowel in de zomer als in de winter komen er veel, vaak binnenlandse toeristen. Voor Nederlanders is het echter een nog vrij onbekende plaats. Vanuit de stad worden er dagtochten georganiseerd naar de Noordkaap en naar de omliggende natuurgebieden zoals het Ranua Wildlife Park met zijn 60 verschillende soorten arctische dieren. Ook het wetenschapsmuseum Artikum, een centrum waarin het verleden van Lapland wordt belicht is een populaire bestemming (vakantie Lapland Rovaniemi tip). Een gebouw met een bijzondere architectuur door de aanwezigheid een lange en hoge glazen hal. Wat niet veel mensen weten is dat Rovanmieni (vakantie Lapland Rovaniemi tip) ook de verblijfplaats is van de Kerstman. In het bijgelegen Santapark kan zijn woonplaats bezocht worden, hetgeen vooral voor kinderen een onvergetelijke belevenis zal zijn. Roviniemi is ook een plaats waar gedurende de wintermaanden tijdens donkere en onbewolkte avonden het Noorderlicht te zien kan zijn.

Rondreis Rovaniemi, meer info:

  • Door de koude winter en het vele sneeuw is de stad ook een aardig alternatief voor de wintersporter die eens wat anders wil dan de bekende plaatsen in Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland.
  • De Apres Ski zal plaatsvinden in het compacte, maar door de aanwezigheid van de vele studenten, gezellige centrum (vakantie Lapland Rovaniemi tip).
  • De Doris Night Club is een moderne club met hedendaagse dancemuziek.
  • Café Trivoli is van woensdag tot en met zaterdag een populaire studenten bar met regelmatig live muziek, terwijl de locals vooral te vinden zijn in Oluthuone.

Wanneer u meer te weten wilt komen over het maken van deze reis dan kunt u ook eens een kijkje nemen op de bovenstaande websites. Klik op de groene buttons of op de blauwe links om bij de reisorganisaties te weten te komen wat er allemaal mogelijk is.

Meer informatie over vakanties in Lapland en rondreizen:

Bijgewerkt op

Pages:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.