Vakantie Lapland beste periode

Vakantie Lapland beste periode

Lees hier verder over de beste periode voor een vakantie in Lapland >>

Wanneer op vakantie naar Lapland? Bekijk hieronder meer over de beste periode voor een vakantie in Lapland.

Vakantie naar Lapland beste periodeAls je een rondreis wilt gaan maken in Lapland of je denkt erover om een vakantie naar dit prachtige land te boeken, vraag je je natuurlijk af wanneer je nu het beste zou kunnen gaan (vakantie Lapland beste periode). Op zich is het in Lapland altijd mooi en elke tijd van het jaar heeft weer zo zijn eigen charme. Ook is het zo dat Lapland 6 seizoenen kent in tegenstelling tot onze vier jaargetijden. De winter bestaat namelijk uit ‘diepste winter’ en ‘vroeg voorjaar’. Hierna komt de lente, dan de zomer, de herfst en tenslotte het ‘vroege najaar’. Wat nu de beste tijd is om Lapland te bezoeken, ligt aan je eigen voorkeuren en aan wat je graag wilt gaan doen tijdens de vakantie.

Hieronder leest u meer informatie over de beste periode voor een vakantie in Lapland, tevens heeft u de mogelijkheid om hieronder een bericht achter te laten wanneer u bijvoorbeeld een vraag heeft over ene mooie rondreis of vakantie in Lapland en kunt u het algehele aanbod bekijken door op de groene buttons te klikken. Het kan een zeer bijzondere ervaring worden om eens naar Lapland te gaan, zo kunt u bijvoorbeeld met huskyhonden gaan rijden, op zoek gaan naar het Noorderlicht, in IJshotels slapen en er zijn nog tal van andere excursies te doen. Bekijk hieronder het actuele aanbod voor een mooie vakantie in Lapland.

Vakantie Lapland beste periode, tips:

Vakantie Lapland beste periode                                                  Vakantie Lapland beste periode         

           Vakantie Lapland beste periode                                     Vakantie Lapland beste periode

Hieronder vindt u per jaargetijde de kenmerken van Lapland, kies de beste periode voor u uit.

Vakantie Lapland beste periode, kenmerken van jaargetijden:

  • Zomer

Wil je in de zomer naar Lapland, ga dan in de periode tussen half juni en eind augustus. Rond die tijd zijn de dagen namelijk lekker lang, omdat boven de poolcirkel de zon in de zomer nauwelijks of niet onder gaat (vakantie Lapland beste periode). We noemen dit ook wel de middernachtzon. De nachten zijn in juni en juli heel kort en overdag is het meestal zonnig en droog. De gemiddelde temperatuur ligt in deze maanden rond de 14 graden Celcius. De natuur is in de zomer prachtig groen en er zijn allerlei bloemen te zien. Werkelijk schitterend om te zien.

  • Vakantie Lapland beste periodeVroege voorjaar

Deze periode loop van ongeveer januari tot eind maart. Zeker de januarimaand is heel speciaal in Lapland. De bomen zijn nog volop beladen met een laag sneeuw en het is vaak nog niet extreem koud. De zon komt rond deze tijd van het jaar een deel van de dag niet boven de horizon uit. Dit geeft echt een sprookjesachtige sfeer door het indirecte licht van de zon en de maan. Doordat er op de grond sneeuw ligt, krijg je een mysterieus blauwachtig licht (vakantie Lapland beste periode).

Bekijk hier de vakanties en rondreizen Lapland >>

  • Diepste winter

De diepste winter, die duurt van december tot februari, is ook heel bijzonder in Lapland. Dit komt vooral door de bijzondere natuurverschijnselen die zich dan voordoen. Daarnaast is de witte wereld bijzonder sprookjesachtig en de sterrenhemel is ‘s nachts enorm indrukwekkend (vakantie Lapland beste periode). Tenslotte is juist rond deze periode het Noorderlicht te zien.

  • Vakantie Lapland beste periodeLate winter

Ook in de late winter, van eind februari tot half mei, is het nog koud in Lapland. Nu is het wel zo dat het met goede kleding, zoals een wollen muts en thermo ondergoed prima te doen is met deze temperaturen. Wil je bijvoorbeeld sneeuwscootertochten gaan maken of ritten per hondenslee, dan is deze tijd van het jaar uitermate geschikt (vakantie Lapland beste periode). De dagen worden namelijk al weer wat langer en overdag is de temperatuur al best heel lekker.

Voor meer informatie over de beste periode voor een vakantie in Lapland: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-lapland/.

Bekijk hier de beste periode om naar Lapland te gaan >>

Meer informatie over vakanties en rondreizen in Lapland:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.