Vakantie Lapland 2017

Vakantie Lapland 2017

Lapland, de perfecte vakantie voor sportieve mensen in 2017!
Lapland is een relatief onbekend deel van Europa, ten onrechte want je vindt hier zoveel prachtige natuur. Het is een ongerept deel van Noordelijk Europa waar je kunt genieten van rust en ruimte. Lapland heeft geen landsgrenzen. Het is gelegen boven de poolcirkel en spreidt zich uit over Noorwegen, Zweden en Finland. In de winter kun je er terecht voor een speciale en sportieve skivakantie. En in de zomer kun je genieten van de natuur en het bijzondere licht, wel 24 uur per dag. Bekijk hieronder nog veel meer informatie over een vakantie Lapland 2017.

Vakantie Lapland 2017:

Licht in de zomer, donker in de winter
Omdat Lapland zo Noordelijk gelegen is, gaat in de zomermaanden de zon niet onder. Het is heel bijzonder om op middernacht in de stralende zon te staan. Je interne klok raakt er een beetje van in de war maar met goed verduisterde ramen heb je nergens last van. In de winter gaat de zon niet op, en dat biedt de perfecte gelegenheid om het Noorderlicht te kunnen aanschouwen. Dit is echt een unieke ervaring. De lichtsluiers in verschillende kleuren bewegen over je heen als een vitrage dat zachtjes in de wind wappert.

  • Vakantie Lapland 2017Wintervakantie Lapland met sledetocht
    In de winter kun je behalve skiën of langlaufen ook een mooie tocht met sledehonden maken. Dit is een betoverende ervaring om door de sneeuw te vliegen met de honden voorop. De vergezichten in de sneeuw zijn schitterend. En als je een hondenliefhebber bent, is de interactie met de honden – meestal huskies – ook heel bijzonder.
  • Zomervakantie in Lapland
    In de zomer is er veel te zien in Lapland. Behalve leuke vissersdorpjes kun je ook de steden bezoeken. Tromsø in Noorwegen is een heel gezellige stad. Er zijn sporen te vinden die bewijzen dat deze regio al minstens 10.000 jaar bewoond wordt.

Zet een vakantie in Lapland op je lijstje voor 2017. Je moet er een keer zijn geweest. Je kunt er gemakkelijk en snel heen vliegen dus Lapland is ook uitstekend geschikt voor een korte vakantie.

Bekijk hier de 2017 vakanties in Lapland >>

Meer informatie over Lapland vakanties in 2017:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.