Vakantie in Lapland

Vakantie in Lapland

Bekijk hier meer informatie over Lapland en reizen >>

Vakantie in Lapland, een unieke ervaring!
Omdat Lapland een groot gebied omvat is het, door de verscheidenheid, een mooi gebied om op vakantie te gaan. Wanneer u een rondreis maakt door Lapland komt u in principe alles tegen. U kunt een prachtige natuur aanschouwen met bergen, bossen, heuvels, meren, moerasgebieden enzovoort. Omdat u zich echter boven de poolcirkel bevindt is het wel belangrijk welk jaargetijde men gaat. Om te genieten van de omgeving moet men niet gaan in de periode dat het altijd nacht is want dan ziet u niet zo veel van de natuur (vakantie in Lapland). De vakantie maanden zijn vanaf juni. In december is het er praktisch de hele dag donker. Daar moet men zeker rekening mee houden.

Bekijk hieronder het actuele vakantie-aanbod voor prachtige en ontzettend bijzondere Lapland vakanties.

Vakantie in Lapland boeken:

Vakantie in Lapland                                                  Vakantie in Lapland         

           Vakantie in Lapland                                     Vakantie in Lapland

Wat ook van belang is de temperatuur. Vanaf februari tot december is het winter en dan komt de temperatuur overdag niet boven de 10 graden onder 0 en s’nachts kan het gemakkelijk 30 graden vriezen. Dat is niet aangenaam.

Het kan een onvergetelijke ervaring worden wanneer u een prachtige rondreis door Lapland gaat boeken of een bijzondere vakantie. Lapland is een prachtig gebied waarin vele unieke excursies te doen zijn. Bekijk hieronder het actuele aanbod voor vakanties in Lapland.

Vakantie in Lapland:

  • De tijd van nu

De Lappen ( Saami) leefde in eerste instantie zeer afgezonderd. Ze trokken met hun rendieren rond door Lapland. De rendieren waarmee ze rondtrokken voorzagen hen in vlees, huiden, melk. Ze deden daarbij ook dienst als trekdier (vakantie in Lapland). De laatste jaren is er veel veranderd door de moderne invloeden. De Saami zijn in veel nauwer contact gekomen met de Scandinavische cultuur. De meeste van hen hebben het nomadenbestaan opgegeven. Ze zijn veelal visser geworden.

  • Vakantie in LaplandVakantie

Lapland is een prachtig gebied om op vakantie te gaan. Omdat het echter zo groot is is het slechts mogelijk zich maar op een gebied te concentreren. Het aller-noordelijkste gedeelte van Noorwegen, Zweden, Finland en een deel van Rusland noemt men Lapland. De uitgestrekte wildernis in het hoge noorden is in de winter geheel bedekt met een dikke laag sneeuw. Als u het hoge noorden in Noorwegen bezoekt kunt u genieten van de hoge bergen met diepe fjorden (vakantie in Lapland).

Goedkope vakantie in Lapland boeken?

Van plan om een unieke reis naar Lapland te boeken? Klik dan op één van de blauwe links om naar de specialist te gaan. Kies een mooie reis uit dat bij u past!

Bekijk hier de Lapland vakanties en mooie rondreizen >>

Dit deel kan men bekijken als een sprookje wat zeker het geval is tijdens het bewonderen van het Noorderlicht. U kunt uw reis boeken en met het vliegtuig naar een totaal andere wereld gaan. Lapland is zeker de moeite waard maar een goede planning is hierbij wel een vereiste.

Meer informatie over vakanties in Lapland:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.