Rondreis Lapland

Welkom op RondreisLapland.nl

Lees hier verder over de rondreizen door Lapland >>

Op deze website kom je van alles te weten over het maken van een prachtige rondreis (rondreis Lapland) of een vakantie in Lapland. Zo kom je achter de mogelijkheden voor het maken van één of meerdere excursies, maar ook heb je de mogelijkheid om een reis te boeken bij een reisorganisatie. Hieronder kom je meer te weten over het maken van een bijzondere rondreis, de do’s en dont’s, ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken.

Veel plezier toegewenst met het vinden van uw geweldige ervaring!

Rondreis Lapland:

Op het gebied van onweerstaanbaar mooie rondreizen, is een rondreis in Lapland een zeer goede keuze. In deze regio is enorm veel te beleven en te bezichtigen. Zo is het klimaat alleen al bijvoorbeeld al een erg speciaal fenomeen. Zomers zal je namelijk merken dat de zon niet onder zal gaan. En ‘s winters maak je mee dat de zon juist niet op zal komen. Het zal een heel raar gevoel zijn als je dit voor de eerste keer mee gaat maken.

Dat komt doordat je niet doorhebt hoe laat het is. Het tijdsbesef gaat volledig weg. Hier wen je uiteindelijk vanzelf aan. Veel rondreizigers komen naar Lapland puur omdat her hier gemakkelijk is om het noorderlicht te zien (rondreis Lapland tip). Dit is wellicht ook het meest populaire fenomeen van het gehele Lapland. Natuurlijk is dit niet het enige wat er zo speciaal is aan het gebied.

Rondreis Lapland, nu boeken:

Rondreis Lapland                                                  Rondreis Lapland         

           Rondreis Lapland                                     Rondreis Lapland

Rondreis Lapland, enkele activiteiten:

Rondreis LaplandEr zijn talloze andere activiteiten die geweldig zijn om te doen. Er zijn bijvoorbeeld enorme meren en rivieren die door heel het landschap gaan. Sommige van deze meren en rivieren zijn in sommige periodes compleet bevroren. Dan is het ook erg indrukwekkend om tijdens de rondreis ook over deze waters te gaan (rondreis Lapland tip). In de niet bevroren rivieren en meren kan je ook excursies doen in bijvoorbeeld een boot. Als je deze manier van rondreizen kiest, zul je erg veel meekrijgen van de natuur van Lapland. Ook zul je de zogenoemde ‘wildlife’ zien. Zo zijn er bijvoorbeeld vele walvissen (rondreis Lapland tip).

Lapland is ontzettend veelzijdig en er zijn ontzettend gave dingen te beleven. Wanneer je de mooie reizen naar Lapland wilt bekijken, de verhalen lezen en de excursies bekijken dan kan je hieronder op de blauwe link klikken. Je komt bij de specialist terecht waar je een mooie reis kunt gaan boeken.

Bekijk hier de rondreizen in Lapland >>

Het is verstandig om bij het rondreizen een gids mee te nemen. Sommige plekken in Lapland zijn namelijk erg gevaarlijk. Vooral de gebergtes zijn gevaarlijk omdat niet alles even stabiel Rondreis Laplandis. Het is dan vooral voor ervaren rondreizigers een prachtig gebied om te bezoeken. Heb je zelf een leuke tip voor onze lezers of wil je graag een vraag stellen om een rondreis door Lapland te maken dan kan je hieronder een berichtje achterlaten. Meer te weten komen over een mooie rondreis door Lapland? Ga dan naar LaplandReizen.com en RondreisLapland.com.

Ook is het leuk om eens een kijkje te nemen op vakantie-websites die met Lapland te maken hebben zoals: VakantieLapland.com en VakantieLapland.net. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van uw geweldige reis door Lapland!

Lapland rondreis december en meer informatie:

In het noordelijkste puntje van Finland ligt de provincie Lapland. Omdat deze provincie ten noorden van de poolcirkel ligt, kunnen de temperaturen ver on het het vriespunt komen, maar dit is zeker geen reden om deze bijzondere plek niet te bezoeken. De winterse landschappen zijn ongekend mooi en er zijn verrassend veel leuke dingen om te doen tijdens een rondreis. We hebben een top 5 gemaakt met dingen die je absoluut moet zien als je naar Lapland gaat!

 • Noorderlicht
 • Hoofdstad Rovaniemi
 • Rendier of hondenslee safari
 • Ijsvissen

Noorderlicht
Rondreis LaplandDit unieke natuurverschijnsel is iets wat je absoluut gezien moet hebben. Het moment dat je de aurora borealis voor het eerst ziet, weet je niet waar je moet kijken. Alle kleuren en vormen die de lucht aanneemt is overdonderend.

Rovaniemi
Deze hoofdstad v wordt gezien als de woonplaats van de kerstman. Overal zie je dit in terug en er is zelfs een apart dorp vernoemt naar deze gulle gever. Daarnaast zijn er in de stad veel leuke restaurants te vinden en is het heerlijk vertoeven tussen de gastvrije mensen!

Rendier of hondenslee safari
Lapland mag je eigenlijk niet verlaten zondar dat je dit hebt meegemaakt. Met hoge snelheden wordt je meegenoment door de prachtige en ruige landschappen van Lapland. Het is mooi om te zien hoe de dieren samenwerken en hoe sterk ze eigenlijk zijn!

IJsvissen
Vissen op een manier die je nooit zal vergeten. Met een speciale boor wordt een gat gemaakt in het meters dikke ijs en vervolgens wordt er op een speciale manbier gezorg dat het ijs niet opnieuw dichtvriest. Het is soms even wachten, maar de ‘s avonds zul je heerlijk kunnen genieten van je eigen gevangen vis!

Kortom, Lapland is een prachtig land waar veel te zien is en nog meer te beleven valt. Van natuurwonderen tot actie!

Bekijk hier meer over rondreizen door Lapland >>

Reis Lapland:

Een reis door Lapland is altijd wel een avontuur. Het is het grootste en meest authentieke natuurgebied in Finland. De unieke natuur, diverse activiteiten en fascinerende attracties bieden unieke vakantie ervaringen Rondreis Laplandaan gedurende het hele jaar. Beleef de momenten van de schemering midden in de winter, het noorderlicht, de herfst kleuren en de middernachtzon die dag en nacht schijnt.

Lapland staat bekend als het land van bergen en noorderlicht, een echte winterplaats waar altijd sneeuw ligt en barre temperaturen heersen. Dat is waar, maar Lapland heeft veel meer te bieden. Het kan ook warm zijn in Lapland. In de maanden juni en juli kan het er werkelijk lekker aangenaam zijn, zo’n 25 graden; uitstekend weer om bijvoorbeeld te vissen in de heldere meren, te raften, te wandelen of fietsen en paard te rijden.

Wintersafari Lapland:

In de wintermaanden leent het Fins Lapland zich natuurlijk goed voor een echte, heuse wintersafari. De besneeuwde heuvels dagen je uit om te wandelen, te skiën of tochten te maken op de scooter of husky’s. Als je een fervent wintersporter bent dan is Ruka dé wintersportplaats in Lapland, met een gezellige apres-ski en talloze restaurantjes en andere faciliteiten. En het is uiteraard een onvergetelijk ervaring om op zoek te gaan naar het Noorderlicht. De zogenoemde ‘Northern Lights’ zijn licht verschijnselen die in de zuidelijke en noordelijke poolgebieden kunnen worden bekeken op een heldere en donkere nacht. En voor de liefhebbers van vissen is er de mogelijkheid om te gaan ijsvissen. Een wintersafari is natuurlijk niet compleet zonder een echte rendiersafari. Voordat de sneeuwscooter populair werd in Lapland, werd er eigenlijk alleen maar gebruik gemaakt van rendieren om te reizen. Tegenwoordig is dat achterhaald, maar toch zijn rendiersafari’s steeds populairder aan het worden bij toeristen. Logisch, want het geeft de bezoeker de echte smaak van een belangrijk deel van de Lapse cultuur.

Lapland vakantie mogelijkheden:

Een greep uit de mogelijkheden die Lapland biedt:

 • door de mooie pistes is het fantastisch voor een wintersportvakantie
 • noorderlichtwandelingen
 • huskysledetochten
 • sneeuwscootertochten
 • ijsvissen in de frisse lucht

Wanneer je nog meer te weten wilt komen over het maken van een fantastische rondreis door Lapland dan kan je hieronder nog enkele andere pagina’s terugvinden. Bijvoorbeeld voor het maken van een 8 daagse reis door Lapland, in de kerstperiode, op zoek naar het Noorderlicht en bijvoorbeeld de gemiddelde prijs.

Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Lapland!

Bekijk hier de mooiste rondreizen door Lapland >>

Meer informatie over rondreizen door Lapland:

25 reacties

Anoniem 5 · 17 juli 2016 op 20:56

Ik heb ervoor gekozen om samen met mijn vriendin naar Lapland te gaan, ik wil dit eigenlijk als verrassing voor haar doen omdat we drie jaar samen zijn. Het lijkt me namelijk geweldig om haar mee te nemen naar dit prachtige gebied in Finland, te rijden met de sledehonden en te overnachten in een ijshotel. Het lijkt me een ontzettend romantisch gebied om samen de liefde te delen en te genieten van de prachtige omgeving en dieren.

Anoniem 6 · 17 juli 2016 op 22:36

Het lijkt mij persoonlijk een ontzettend leuke ervaring om eens naar Lapland te gaan voor het maken van een prachtige rondreis. Ik ben wel benieuwd in welke periode je eigenlijk nou het beste kan gaan, heeft iemand enig idee?

TR · 17 juli 2016 op 22:37

Hallo mensen van Rondreis Lapland, ik heb een vraag. ik kwam meer informatie tegen op https://laplandreizen.com/lapland-klimaat/ over het klimaat van Lapland. Ik wil graag weten in welke periode je eigenlijk het beste naar Lapland kan gaan. Ook nog enkele andere websites verzameld voor meer informatie maar ben ook benieuwd naar jullie info! Die mogen jullie wel eventjes mailen

Anoniem · 4 oktober 2016 op 20:46

Ik wil heel graag naar Lapland om een mooie rondreis te maken. Ik heb wel e.e.a. aan informatie al ingewonnen om uiteindelijk een mooie reis te kunnen maken. Ik heb gekozen voor het mooie Finse Lapland.

Ik hoop dat ik rond de decembermaand kan gaan.

Anoniem · 29 oktober 2016 op 16:22

Altijd al eens naar het prachtige Lapland willen gaan en hopelijk komt het in december ervan. Het lijkt me top om in deze vrije periode van twee weken door het mooie Finse Lapland te gaan reizen.

Anoniem · 5 november 2016 op 10:22

Aan welke prijs moet je denken als je met twee volwassenen en een kind wilt gaan naar Lapland? Een rondreis voor 2 weken willen we maken met 3 excursies indien mogelijk.

Alvast bedankt voor de reactie.

Anoniem · 9 november 2016 op 23:51

De rondreizen zijn geweldig om te maken, Lapland ben ik nooit eerder geweest. Om een land of gebied beter te leren kennen is het naar mijn idee verstandig om een rondreis te gaan maken.

Anoniem · 12 november 2016 op 14:14

Als ik ooit naar Lapland wil gaan dan wil ik echt alle prijzen naast elkaar leggen volgens mij verschilt dit wel het per periode en de duur. Ik hoor graag meer!

  Bezoeker · 13 september 2018 op 15:48

  Het is hierbij verstandig om verschillende aanbieders in de gaten te houden wat zij doen met de tarieven.

Anoniem 234 · 28 november 2016 op 13:41

Genieten, het lijkt ons super om eens naar Lapland te gaan, met name het Finse gedeelte trekt ons zeer.

In welke periode kan je dan het beste gaan?

Anoniem 21 · 1 december 2016 op 10:02

Als je in december wilt gaan betaal je dan meer als het last minute is? Heeft iemand enig idee die gaat dit jaar?

A · 8 december 2016 op 22:57

Ik zou graag tegen de kerst een week naar Lapland willen gaan om te genieten van de mooie natuur. In deze periode lijkt het me gewoon fantastisch om daar eens de sfeer te proeven en te genieten van al het moois dat Lapland te bieden heeft. Voor mij is het belangrijk dat je wat rust hebt, even het jaar rustig eindigen.

Kerst is altijd vrij druk vind ik en daarom lijkt het me gewoon bijzonder om deze kant op te gaan.

Anoniem 98 · 9 december 2016 op 15:46

Op welke wijze kan ik het beste een vakantie boeken naar Lapland, gaat dat gewoon via een reisorganisatie via het internet of beter naar een reiswinkel? Wat is aan te raden, hebben jullie hier ervaring mee?

Anoniem · 3 januari 2017 op 10:53

Een mooie rondreis maken door Lapland dat lijkt mij toch echt wel het einde. Wat ben je gemiddeld kwijt voor een reis voor een week ongeveer, heeft iemand enig idee?

Henk · 8 januari 2017 op 23:42

Ik zou heel graag een keer naar Lapland willen gaan voor een korte reis van een dag of vier tot maximaal vijf dagen. Ik zou dit willen combineren met een mooie reis door Finland en misschien een stukje Zweden of Noorwegen. Wel afhankelijk van de prijs. Welke periode kan je trouwens het beste gaan naar dit gebied en aan welke prijs moet je dan denken voor vijf dagen Lapland maximaal?

Anoniem · 9 januari 2017 op 16:53

Lijkt me een hele gave ervaring om naar Lapland te gaan voor een paar dagen!!! Wat een gebied zeg!

  Bezoeker · 13 september 2018 op 15:48

  Waanzinnig!

Anoniem · 19 april 2017 op 20:49

Bedankt voor de uitleg, ik zou graag eens naar Lapland willen gaan maar wat is nou de prijs waar je aan moet denken?

Anoniem · 26 september 2017 op 11:47

Ik durf wel te zeggen dat ik verslaafd ben aan reizen. Ik vind het gewoon enorm gaaf om nieuwe plekken te ontdekken, mensen te leren kennen die ik nog nooit eerder heb gekend en gewoon onwijs gave dingen te doen.

Vaak resulteert dit in een culturele reis naar een warm land. Zo gaan wij vaak naar Noord-Afrika, Azië en delen van Zuid-Europa. Nu besloten mijn vriend en ik dit jaar dat het eens maar anders moest. Op wintersport wilden wij niet, aangezien wij allebei het skiën en/of snowboarden niet echt zagen zitten.
Wij houden van cultuur, dus wij wilden naast het koude klimaat ook wat cultuur kunnen snuiven. Toen kwamen wij op Lapland.

Ik had wel gehoord dat Lapland erg mooi was. Natuurlijk het bekende natuurfenomeen het Noorderlicht, door de landschappen cruisen met husky’s of rendieren en natuurlijk de heerlijke sauna’s. Ik was dan ook erg enthousiast toen wij onze reis hadden geboekt.

Wij verbleven in Rovaniemi. Laat dit nu ook de stad van de kerstman zijn! Rovaniemi is enorm mooi, al moet ik wel zeggen dat het vrij prijzig is. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je verblijf iets te drukken. Zo kan ik iedereen die naar Lapland wil gaan aanraden om op tijd te boeken. Verder is het ook goed om excursies te vergelijken. Zo gingen wij bijvoorbeeld een stuk rijden met een groep husky’s. Dit is bij veel toeristen erg populair, dus zijn er enorm veel aanbieders. De prijsverschillen zijn nog aardig hoog. Voor het hotel betaalden wij ongeveer honderdvijftig euro per nacht.

Het mooiste van het hele verblijf vond ik toch wel de stad van de kerstman. Het was gewoon zo enorm leuk, ik voelde mij net weer een klein meisje. Het allerleukste was nog dat wij op de foto konden met de kerstman. Dit was wel vrij prijzig, zo’n dertig euro, maar ik had het er voor over. Die foto hangt nu thuis boven de open haard!

Ik kan dus iedereen aanraden om naar Lapland te gaan.

Reiziger 001 · 18 oktober 2017 op 19:23

Een echt unieke vakantiebestemming? Lapland is een uniek land en vaak een vergeten bestemming voor een vakantie. Dit land kenmerkt zich aan zijn noordelijk klimaat, prachtig landschap en verrijkende cultuur. Lapland is een bij uitstek perfecte plek voor een rondreis. Voor zowel jong als oud, single of gezin, het heeft genoeg te bieden om een onvergetelijke vakantie te beleven. Tijdens je rondreis aan Lapland zijn dit bezienswaardigheden en activiteiten die niet mogen ontbreken.

Het dorp van de kerstman
Altijd al willen zien waar de kerstman zijn cadeaus maakt en verstuurt? In Lapland bevindt zich de accommodatie van de kerstman. Het is een toeristische trekpleister dat zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens de rondreis. Je kunt hier een rondleiding krijgen en zien hoe de fabriek van de kerstman eruit ziet. Een perfect uitje voor een gezin, maar blijft ook altijd leuk voor volwassenen.

Huskyslee rit
Altijd al met een huskyslee mee willen gaan? In Lapland kun je op verschillende locaties mee met deze ritten. Deze worden als entertainment aangeboden of als vervoersmiddel voor de jacht. Je kunt zelfs een aantal dagen op stap gaan en overnachten in de natuur. Let op dat de nachten enorm koud zijn en dat je goed voorbereid op stap moet. Het is een onvergetelijke beleving en zeker de moeite waard als je in Lapland bent.

Het noorderlicht
Een prachtig natuurfenomeen dat alleen in de Noordelijke delen van de wereld te zien is, het noorderlicht. Je hebt geluk in Lapland dat hier het noorderlicht vaak te zien is, zeker in de wintermaanden. Bezoek een noordelijke plek en geniet ’s avonds van een prachtig heldergroen kleurende hemel.

Lapland is een uniek land dat zich perfect leent voor een vakantiebestemming. Met een rondreis zie je het meeste van het land en cultuur, natuur en avontuur kun je op deze manier het best afwisselen. Kijk naar het noorderlicht, ga mee op een huskyslee of bezoek het dorp van de kerstman. Er is genoeg te beleven in Lapland.

  Bezoeker · 18 oktober 2017 op 19:25

  Bedankt voor de informatie.

Ano · 18 oktober 2017 op 19:38

Wie gaat er dit jaar eigenlijk naar Lapland en in welke maand? Waarom en wat heb je betaald?

Anoniem · 28 november 2017 op 10:42

Wie op vakantie wilt gaan in het noordelijk deel van Zweden, een deel van Lapland, moet van avontuur houden. Het is echt een gebied voor avonturiers. Het noordelijk deel van Zweden heeft hoge heuvels waar je goed kunt wandelen. Er zijn veel wandelpaden zoals de Kungsleden. Dit is misschien wel het bekendste wandelgebied van Europa. Indien je van wandelen houdt en van de natuur is het een must-do. De route heeft een lengte van 430 kilometer. Nu hoef je natuurlijk niet heel de route te lopen. Het is ook mogelijk een deel te bewandelen. Er zijn onderweg voldoende gelegenheden om te rusten. Je kunt de route het beste afleggen onder begeleiding van een reisgids. Het weer zou plotseling kunnen verslechteren en dan weet de gids wat je moet doen om te schuilen. Ook lopen er nog in het hoge noorden wilde beren rond. Kom je er een tegen dan weet de gids daar wel raad mee.

De reis
Iedere reis naar Lapland moet je goed laten vastleggen bij een erkend reisbureau. Zij weten precies wat je nodig hebt. Je maakt je wensen bekend en zij zullen dan alles voor je regelen. Een vakantie naar Lapland is niet goedkoop. Je moet namelijk, voor je eigen veiligheid, ook de reisgids laten vastleggen. Daar zijn natuurlijk kosten aan verbonden. Je kunt niet zonder. Je moet er niet aan denken als je in het grote gebied zou verdwalen. Wat je zeker ook moet doen is de Zweedse koffie drinken “fika”. Je kunt dat drinken op de Poolcirkel. Ook kun je er de grootste gletsjer van Zweden gaan bekijken vanuit de lucht. Hier zie je hoe ruig dit deel van Lapland is. Indien je echt van avontuur houdt, kun je je eigen raft bouwen en de rivier afzakken. Je kunt je eigen vlot bouwen bij Granö Beckasin.

Het noordelijk deel van Zweden heeft voor veel bezoekers ook veel te bieden. De natuur is er geweldig en de mensen zijn er allemaal even aardig. Je zal geen moment spijt hebben van deze reis naar Lapland.

Anoniem · 28 november 2017 op 10:42

Lapland is een enorm gebied in het noorden van Scandinavië datn zich uitstrekt over maar liefst vier landen. Als je ervoor kiest om een reis te ondernemen naar dit berucht gebied moet je dus ook kiezen voor een bepaalde regio zoals bijvoorbeeld Noors Lapland. Bent u een natuurliefhebber? Dan is een vakantie in Noors Lapland een uitstekende keuze. De woeste natuur is hier nog ongerept en het winterlandschap in combinatie met de gekende indrukwekkende kust maakt geheid indruk op je.

De fenomenale natuur

Noors Lapland biedt een betoverend landschap dat het ontdekken absoluut waard is. De winters zijn er lang, gaande van december tot april, en waanzinnig mooi. De bergen, dalen, vlaktes en fjorden worden met een dik pak sneeuw bedekt wat een unieke ervaring geeft. Geen wonder dan ook dat één van de belangrijkste activiteiten in deze periode gebruik maken is van de sneeuwscooter. Zoek je als toerist toch nog iets authentieker? Dan is het een leuk idee om eens te gaan voor een traditionele sledehondentocht. Een reis naar Noors Lapland is je laten verrassen door een machtige natuur en een magische sfeer. Bovendien is Lapland ook nog één van de weinige gebieden in de wereld waar massatoerisme echt vreemd is. Wil je echt eens tot rust komen en uren rondtrekken zonder een levende ziel tegen het lijf te lopen? Dan is Noors Lapland wat je zoekt.

Leer meer over de manier van leven

De inwoners van Noors Lapland hebben zich gedurende eeuwen aan moeten passen aan de barre levensomstandigheden. Wil je een glimp opvangen van hoe de locals echt leven? Dan zijn er een aantal leuke activiteiten die je kunt ondernemen. Verblijf bijvoorbeeld in een authentieke blokhut of proef wat van de streekgerechten. Bezoek een rendierenboerderij of ga ijsvissen op één van de befaamde bevroren meren. Ook een echte topper? Trek de ski’s aan en ontdek de omgeving als een echte local!

Bezoeker · 13 september 2018 op 11:21

Wie gaat er dit jaar naar Lapland, hoelang en in welke periode? We zijn benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.