Rondreis Lapland IJshotel

Rondreis Lapland IJshotel

Lees hier verder over de rondreizen door Lapland en IJshotels >>

IJshotels in Lapland, erg bijzonder!
Een van de meest bijzondere manieren van overnachten in Lapland is wel een verblijf in een ijshotel. Doordat ze volledig zijn gebouwd van uitgehakte blokken ijs, zijn het allemaal tijdelijke hotels die jaarlijks opnieuw gebouwd moeten worden. In de zomer smelten ze, ondanks de noordelijke ligging, namelijk wel weg en kunnen pas vanaf oktober weer worden opgetrokken. Het principe van een ijshotel is dat alles van ijs wordt gemaakt (rondreis Lapland IJshotel tip), dus ook de bedden, stoelen en tafels. Men gebruikt rendierhuiden of soms hout om het voor de gasten meer leefbaar te maken. Toiletten en douches zijn wel verwarmd.

Tijdens het verblijf in het hotel krijgen gasten speciale thermoskleding. De hotels zijn voorzien van een zogenaamde ijsbar waar men drankjes kan bestellen uit glazen die natuurlijk ook van ijs zijn gemaakt (rondreis Lapland IJshotel tip). Bekijk hieronder meer informatie omtrent de mogelijkheden voor het boeken van een IJshotel in Lapland. Bekijk hieronder het actuele reisaanbod om een ijshotel te boeken in Lapland.

Rondreis Lapland IJshotel boeken:

Rondreis Lapland IJshotel                                                  Rondreis Lapland IJshotel         

           Rondreis Lapland IJshotel                                     Rondreis Lapland IJshotel

Lapland IJshotel:

In heel Lapland zijn enkele ijshotels te vinden. In Zweden staat het beroemde ijshotel van Jukkasjärvi, een populaire uitvalsbasis voor winterse sporten of het bewonderen van het Noorderlicht. Het hotel heeft een kapel waarin getrouwd kan worden. Noorwegen is de thuisbasis van de Ice Lodge in het dorpje Bjorli. De provincie Finnmark heeft sinds het jaar 2000 het Alta Iglo Hotel (rondreis Lapland IJshotel tip). Dit hotel heeft jaarlijks een wisselend thema, waarvan ijssculpturen een uiting zijn. Eigenaar is Sven Engholm, de 11 voudig winnaar van ´s-werelds langste hondenslee Rondreis Lapland IJshotel
race. In het westen van Fins Lapland, in de omgeving van in de buurt van Levi & Yllas, staat het ijshotel Lainio Snowvillage.

Dit hotel heeft wel een aangrenzend gebouw met sauna, een lounge met televisie en open haard zodat comfort ook op een andere manier kan worden genoten (rondreis Lapland IJshotel tip). Ieder ijshotel maakt er werk van om vele bijzonder kunstzinnige ijssculpturen door kunstenaars te laten ontwerpen, waardoor het hotel ieder jaar weer een geheel eigen en unieke uitstraling krijgt.

IJshotel Lapland boeken?

Door hieronder op de blauwe link te klikken kom je bij de specialist terecht waar je een ruime keuze hebt uit vele verschillende excursies en reizen die er te maken zijn in Lapland. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Lapland.

Bekijk hier de rondreizen door Lapland en overnachten in een ijshotel>>

Neem ook eens een kijkje op de welbekende website www.RondreisLapland.com.

Meer informatie over rondreizen door Lapland:

2 reacties

Joris · 15 november 2016 op 20:36

Ik zou heel graag willen overnachten in een ijshotel samen met mijn vriendin, ook al is het maar een nachtje!

Anoniem · 20 december 2016 op 12:31

Wow wat lijkt me dit tof zeg om dit ooit eens mee te maken. Samen met mijn lieve meiske daarin te overnachten, gewoon super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.