Rondreis Lapland Finland

Rondreis Lapland Finland

Lees hier verder over de rondreizen door Lapland Finland >>

Rondreis Lapland Finland, een mooie ervaring!
Op zoek naar een bijzondere vakantie? Misschien is Lapland dan wel wat voor jou! Lapland is verdeeld in ‘lappen’ over 4 landen. Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland (Rondreis Lapland Finland tip). Elk van deze delen heeft zijn eigen kenmerken. In dit artikel volgt meer informatie over het Finse deel van Lapland.In Lapland wonen de ‘Samen’ of de ‘Sami’, zij hebben hun eigen taal. Deze taal lijkt het meeste op de Finse taal. Toch hebben de Finnen moeite om de Sami te verstaan.

De Sami zijn vaak kleine mensen met een donkere haarkleur en kleine ogen. Hierdoor lijken ze op Aziaten. Toch behoord Lapland echt tot Europa. De Sami zijn vaak visser, landbouwer of zelfstandig ondernemer van beroep. De meeste Sami leven heel eenvoudig.

Rondreis Lapland Finland boeken:

Rondreis Lapland Finland                                                  Rondreis Lapland Finland         

           Rondreis Lapland Finland                                     Rondreis Lapland Finland

Rondreis Lapland Finland tips:

  • Het Finse Lapland biedt heel veel voor een geweldige vakantie. In de zomer kan het er ruim 30 graden worden, terwijl het er in de winter erg koud is. De lente en herfst duren hooguit enkele weken. In tegenstelling tot andere delen van Lapland (Rondreis Lapland Finland tip), heeft het Finse deel een uitgesproken Landklimaat. Ook is Fins Lapland veel vlakker, je zult er hoogstens enkele heuveltjes of hellingen vinden. Het hoogste punt in dit deel is Rondreis Lapland Finland1328 meter. Het Finse deel is het meest toeristische deel van Lapland, dat komt omdat de Finnen als eerste in de gaten had wat ze te bieden hadden voor Europese toeristen.
  • Zowel zomers als winters is Fins Lapland geschikt voor een bijzondere vakantie. In de winter heb je een prachtig uitzicht over een besneeuwd en wit landschap. Ook kan je dan genieten van sledetochten of hondentochten met Husky honden (Rondreis Lapland Finland tip). In de wintermaanden kan ook het beroemde Noorderlicht bewonderd worden. In de zomer kan je heerlijke wandelingen maken en genieten van het landschap. Er zijn ook veel activiteiten te doen, zoals raften, vissen of kanoën.

Reis Lapland Finland boeken:

Bekijk hier de Lapland reizen in Finland >>

Net als de andere delen is het Finse deel van Lapland prachtig om een rondreis te maken. Voor meer informatie over prachtige vakanties in Lapland, neem eens een kijkje op VakantieLapland.net. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Fins Lapland.

Meer informatie over rondreizen door Lapland:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.