Rondreis in Lapland

Rondreis in Lapland

Plan een rondreis Lapland en ervaar een een ​​sprookjesachtige verblijf in het “Land van de Kerstman”, gelegen in het uiterste noorden van Europa. Met zijn indrukwekkende landschappen, besneeuwde vlakten en wilde natuur, is Lapland ronduit fascineren!

Lapland: Praktische info

Lapland is een regio die vier landen omspant: Zweden, Finland, Noorwegen en Rusland. Dit gebied is vooral gelegen buiten de poolcirkel. Het is een land van contrasten: de poolnacht en temperaturen tot -40 ° C in de winter, de aurora borealis en temperaturen tot + 28 ° C in de zomer. Lapland is de thuisbasis van de “Saami”, een groep oorspronkelijke inwoners met een traditionele levensstijl waaronder vissen en het verzorgen van rendieren.

To do’s in Lapland

 • Rondreis in LaplandEen bezoek aan het huis van de Kerstman in Rovaniemi
  De echte Kerstman heeft er zijn woning. De hele site dompelt je het hele jaar onder in een magische Kerstsfeer. Dit is zeker een aanrader met kinderen.
 • Maak een ritje me de honden of rendieren
  Niets beter om het sublieme landschap te ontdekken dan een sleetocht. Trekken en reizen met een slee die wordt voortgetrokken door rendieren of huskies.
 • ‘s avonds een “ijsbar”,
  Bezoek een unieke kroeg, gebouwd uit ijs en nuttig een drankje bij vriestemperaturen,gevolgd door een Zweedse bad! Prima om te bekomen van de emoties en ontdekkingen van de dag! Elke resort is ook uitgerust met de typische sauna’s!
 • Levi Ski Resort
  Skiën in Lapland is in het gezellige stadje Levi de moeite waard. Ook voor gezinnen, want ook hier moderne liften en voortreffelijke skipistes!

Hoe Lapland bereiken?

Fins Lapland is bereikbaar vanuit alle delen van de wereld per vliegtuig, trein, bus en natuurlijk met de auto. Ter plekke met de lokale skibus, huurauto of zelfs taxi’s. Het wegennet wordt er in uitstekende conditie gehouden!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.