Reis naar Lapland

Reis naar Lapland

Reis naar Lapland

Reis naar Lapland

Bekijk hier de reizen naar Lapland >>

Een reis naar Lapland! Een waanzinnige belevenis in een unieke omgeving!
Wanneer u reis naar Lapland gaat maken dan zal dat er een worden die u nooit meer zal vergeten. Het is een prachtig land wat eigenlijk geen land is maar een gebied. Lapland is het gebied waar de Lappen met hun rendieren doortrokken. Zij leefden als nomaden en trokken met hun rendieren door het gebied. De rendieren voorzagen hun hierbij van voedsel, melk en kleding (huiden). Zij gebruikten de rendieren als trekdieren. Tegenwoordig zijn de Lappen (Saami) veelal visser geworden en hebben ze het nomadenbestaan opgegeven door de invloed van de westerse culturen. Langs de westkust kan men in de zomer de walvissen, orka’s bewonderen (reis naar Lapland tip).

In de wintermaanden van november tot en met maart vriest het vrijwel onafgebroken. In de zomermaanden van mei tot en met september zal de temperatuur bijna nooit boven de 20 graden Celcius uitkomen. In de wintermaanden kan het er wel 30 graden vriezen. De zon gaat eind juni in bijvoorbeeld het noordelijk deel van Finland niet onder rond eind juni en dan is het gewoon 24 uur per dag licht. In de wintermaanden is dit net andersom.

Reis naar Lapland boeken:

Reis naar Lapland                                                  Reis naar Lapland         

           Reis naar Lapland                                     Reis naar Lapland

Reis naar Lapland, tips:

  • Reis naar LaplandVakantie

Indien u Lapland wilt bezoeken is het praktisch niet te doen om heel het gebied te gaan bekijken. Lapland bestaat uit de noordelijke delen van Noorwegen, Zweden, Finland en een aangrenzend deel van Rusland. Het gebied is 10x zo groot als Nederland. Er zal dus een keus moeten worden gemaakt wat u als eerste zou willen bekijken. Zo kunt u naar het westelijk deel gaan van Noorwegen met zijn hoge bergen en prachtige diepe fjorden. In het Noordelijk deel van Zweden gaan de bergen over in heuvels met uitgestrekte bossen. In Finland gaat dit weer over in een glooiend landschap met bossen, meren en moerassen (reis naar Lapland tip). Dit loopt dan door in het aangrenzende deel van Rusland.

Reis naar Lapland Noorderlicht en meer:

Er is van alles te doen en te zien wanneer u van plan bent om naar Lapland te gaan. Zo zijn er talloze verschillende excursies te bekijken, reisduren maar ook is het mogelijk om bijvoorbeeld het Noorderlicht te gaan zien. Door hieronder op de blauwe link te klikken komt u meer te weten over de reizen die er te maken zijn naar Lapland.

Bekijk hier de Lapland reizen en vakanties >>

Welke keuze maken?

  • Om er op vakantie te gaan zal er dus een keus moeten worden gemaakt. Wat wilt u als eerste gaan bewonderen. Maak eventuele tochten ook altijd met een ervaren reisgids want hij zal u de mooiste plekken laten zien en er voor zorgen dat u niet verdwaalt (reis naar Lapland tip). Hij weet ook wat er gedaan moet worden als u wilde beren tegenkomt. Dus een gids in dergelijke streken is een vereiste voor een goede, mooie en welverdiende vakantie.

Meer informatie over rondreizen door Lapland:

Bijgewerkt op

Pages:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.