Reis Lapland Noorderlicht

Reis Lapland Noorderlicht

Lees hier verder over de Noorderlicht reizen in Lapland >>

Bewonder het Noorderlicht in Lapland.
Het met eigen ogen kunnen aanschouwen van het natuurfenomeen Noorderlicht, is een van de belangrijkste redenen om een bezoek te brengen aan Lapland. Het Noorderlicht, ook wel poollicht of aurora borealis genoemd, is een lichtverschijnsel wat zich kan voordoen op onbewolkte avonden tijdens de winterse maanden (reis Lapland Noorderlicht tip). Noorderlicht wordt veroorzaakt zoor de zonnewind die geladen deeltjes het heelal in slingeren. Het aardmagnetisch veld laat de deeltjes afbuigen in de buurt van de Noord- en Zuidpool.

De energie van deze deeltjes komen op een hoogte van 80 tot 1000 kilometer vrij, waardoor er een kleurrijk schouwspel ontstaat. Met name groene, paarse, roze-rode en witten bundels licht kleuren het duister waarbij het kan worden gecombineerd met vlammende bogen of gekleurde vlakken. Soms zullen lichtstralen het heelal inschieten.

Reis Lapland naar het Noorderlicht:

Reis Lapland Noorderlicht                                                  Reis Lapland Noorderlicht         

           Reis Lapland Noorderlicht                                     Reis Lapland Noorderlicht

Reis Lapland Noorderlicht:

  • Het Noorderlicht is een natuurverschijnsel. Omdat de natuur zich niet laat sturen zal er nooit een garantie zijn dat het Noorderlicht zichtbaar is. Sneeuw of dikke bewolking zorgen er ieder geval voor dat het Noorderlicht niet verschijnt (reis Lapland Noorderlicht tip). Tussen 21 september en 21 maart is het gegarandeerd donker tussen 18:00 en 01:00, echter in de maanden september, oktober en november is het vaker nat en bewolkt. Vanaf april is het ‘s avonds al te lang licht om het noorderlicht goed te kunnen zien (reis Lapland Noorderlicht tip).

Bekijk hier de reizen naar Lapland Noorderlicht >>

  • De beste plaatsen met de hoogste kans op het poollicht zijn in Noorwegen de omgeving van de stad Trömso en de eilandengroep Lofoten. Voor Zweeds Lapland wordt de omgeving van Abisko Nationalpark vaak genoemd (reis Reis Lapland NoorderlichtLapland Noorderlicht tip). Het Scandinavische drielandenpunt in het uiterste noordwesten van Finland is een goede stek maar ook de omgeving van het Inarimeer, in de buurt van de plaats Ivalo. Hou er rekening mee dat lichtvervuiling het verschijnsel zal verzwakken (reis Lapland Noorderlicht tip). Hoe donkerder de omgeving, hoe duidelijker het Noorderlicht. Heeft u zelf een goede tip voor deze pagina of wilt u graag te weten komen in welke periode je het beste kunt gaan of wat de actuele aanbiedingen zijn om een mooie reis naar Lapland te maken om het Noorderlicht te bekijken dan kunt u hieronder het formulier invullen.

Reizen Lapland Noorderlicht:

Voor meer leuke informatie over het maken van een fantastische reis naar Lapland en wanneer u het Noorderlicht wilt gaan zien dan kunt u ook eens een kijkje nemen op ReisLapland.nl. Veel plezier met het reizen naar het prachtige Noorderlicht in Lapland.

Bekijk hier meer over Lapland reizen en het Noorderlicht >>

Meer informatie over reizen naar en door Lapland:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.