Noorderlicht

Reis Lapland Noorderlicht

Noorderlicht

Noorderlicht

Bekijk hier meer over het Noorderlicht en reizen >>

Noorderlicht, overzicht met unieke informatie over het Noorderlicht in Lapland.
Voor velen is het een langgekoesterde wens; het zien van de mysterieuze Aurora Borealis, ofwel het Noorderlicht. Een weergaloos moment als je de hemel aftuurt in afwachting van dit bijzondere verschijnsel en plots overrompeld wordt door de pracht van dit prachtige natuurfenomeen. Het laat een onvergetelijke indruk achter en laat zich met niets vergelijken. De beste plek om het Noorderlicht te bewonderen is in het fraaie Lapland. Bekijk hieronder meer informatie over Lapland.

Waneer je de mooiste Lapland reizen wilt gaan bekijken, vergelijken en eventueel een mooie reis naar Lapland boeken dan kan je hieronder op de blauwe link klikken. Je komt namelijk bij de specialist terecht.

Noorderlicht:

  • Het Noorderlicht.
    Dit natuurverschijnsel is uniek in zijn soort en een absolute aanrader. De kleuren en de vormen van de lucht zijn overdonderend te noemen. In het winterlandschap is dit poollicht waar te nemen. Het laat zich omschrijven als een lichtverschijnsel dat op hoge geografische breedtes bij duisternis kan Noorderlichtworden gezien. Het zijn dansende bogen of stralen. Soms schieten ze, soms vlammen ze vanuit de poolcirkel op. De kans om Noorderlicht te aanschouwen is op koude, heldere winteravonden. Tussen 18u en 1u in de winter zijn de lichten het beste zichtbaar. December biedt de beste mogelijkheden, omdat het weer dan vaak droger is.
  • Lapland.
    De Samen leven in Lapland. Dit zijn nomaden die met hun rendieren rondtrekken. Tegenwoordig trekken de Samen er nog maar sporadisch op uit, maar nog altijd is hier het winterse, sobere leven voelbaar. Lapland biedt een weergaloos palet aan diversiteit. Verschillende dieren, planten en type landschappen zijn hier waar te nemen. Ook is er veel te ondernemen. Van wandeltochten, het spotten van vogels, boottochten maken of het verrichten van winterrecreatie; Lapland kent een uitstekend aanbod.
  • Lapland en het Noorderlicht.
    Lapland vormt het centrum van het Arctische deel van Finland, Zweden, Noorwegen en Rusland, ten westen van de Witte Zee. Tussen de ruige fjordenkusten van Noorwegen (rondreis Noorwegen bijvoorbeeld) en de toendra’s van Rusland, ligt deze prachtige plek, waar nog veel wild als herten, elanden en beren vrij leven. In de zomer is het er prima toeven, met kanotochten, raften, duiken en vissen. Maar in de winter zijn hier hondensleetochten en skitochten te maken die het verblijf tot een onvergetelijke ervaring maken. Ook zijn er tegen het eind van december diverse ijshotels te vinden, een ludieke manier om een nacht in door te brengen. De mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen is volop aanwezig. Dit schouwspel vormt een formidabel hoogtepunt van een vakantie in Lapland.

Noorderlicht reis:

Bekijk hier de reizen naar Lapland >>

Meer informatie over Lapland reizen:

Bijgewerkt op

Pages:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.