Lapland weer

Reis Lapland kerst

Lapland weer

Lapland weer

Bekijk hier de vakanties op Lapland en reizen >>

Het klimaat in Lapland, bekijk hieronder alle informatie.
Lapland is de verzamelnaam voor de noordelijkste delen van Noorwegen, Zweden, Finland en de provincie Kola in Rusland. Het grootste gedeelte bevind zich boven de poolcirkel en heeft hierdoor een subarctisch klimaat. Lees hieronder meer informatie over het weer in Lapland (Lapland weer).

Hieronder leest u meer informatie over het klimaat en de weersverwachting van Lapland. Voor meer informatie over het klimaat van Lapland verwijzen wij u graag naar: http://klimaatinfo.nl/finland/lapland.htm.

Wanneer u graag een mooie vakantie of een rondreis wilt boeken naar Lapland dan kunt u hieronder op de groene knoppen klikken om het actuele aanbod te bekijken. Voor meer informatie over bijzondere Lapland reizen klik hieronder op de link.

Lapland weersverwachting:

Lapland weerBij Lapland denk je al snel aan de lange winters. Het sneeuwt er veelvuldig en de temperaturen variëren veelal tussen de 15 tot 35 graden onder nul. De sneeuw zal maanden blijven liggen en zorgt voor een sprookjesachtige aanblik. Omdat de lucht droger is dan bij ons voelt het bij gelijke temperaturen wel minder koud aan (Lapland weer informatie). Tussen december en februari zal het bijna altijd donker zijn omdat de zon niet boven de horizon zal geraken.

Veel bezoekers komen speciaal om het Noorderlicht te kunnen bewonderen. Een fascinerend natuurfenomeen waarbij de kans op waarneming het grootste is tussen de maanden oktober en maart. Het is alleen tijdens een onbewolkte nacht zichtbaar, en in de regel rond middernacht.

Lapland weer                                                  Lapland weer         

           Lapland weer                                     Lapland weer     

Lapland weer, meer informatie:

Lapland weerDe zomers geven een omgekeerd beeld waarbij temperaturen tussen de 15 en 20 graden boven nul heel normaal zijn. Soms zijn er korte uitschieters tussen de 20 en 25 graden. Wel zullen de toppen van de bergen nog steeds sneeuw bevatten (Lapland weer informatie). In de zomer, tussen half juni en half juli, is het 24 uur per dag licht, met als hoogtepunt de zogenaamde midzomernacht die uitgebreid gevierd wordt. Het land is beter te bereizen en nodigt uit tot lange trektochten.

Bekijk hier de Lapland rondreizen >>

Zowel de lente als de herfst zijn relatief kort (Lapland weer informatie). Door het gebrek aan veel vegetatie is de lente minder spectaculair en bovendien door de smeltende sneeuw vrij modderig. Ook de herfst verloopt snel. Doordat bomen veelal ontbreken zal met name de verandering in temperatuur en daglicht het meeste opvallen. Wanneer je Lapland ook bezoekt, het zal altijd een eigen sfeer uitstralen.

Beste reistijd Lapland:

Wil je weten wat de beste reistijd voor Lapland precies is? Ga dan naar: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-lapland/ voor nog veel meer informatie. Dit om zo uiteindelijk jouw favoriete reis te boeken!

Meer informatie over Lapland, vakanties en rondreizen:

 

Bijgewerkt op

Pages:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.