Lapland Noorderlicht

Lapland Noorderlicht

Het Noorderlicht zien? Geniet van het prachtige en het meest bijzondere licht, namelijk het Noorderlicht!

‘Napels zien en dan sterven’ is een zeer bekende uitdrukking. Veel mensen denken daar anders over, maar een gezegde over ‘het Noorderlicht zien en dan…’ bestaat niet in onze taal. Toch is het aanschouwen van het Noorderlicht een intense reiservaring. En die ervaring is bijvoorbeeld bij uitstek op te doen in Lapland. Op deze pagina kom je nog veel meer te weten over het maken van een mooie reis naar het Noorderlicht van Lapland.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Lapland:
Bestemmingen / beschikbaarheid
Praktische informatie
Excursies / overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij Kras is informatie te vinden over Lapland en de reizen.

Het Noorderlicht is een prachtig spektakel dat zich afspeelt in de lucht en kan zorgen voor een prachtig gezicht. Wanneer je de reizen wilt bekijken dan kan je hieronder op één van de blauwe links klikken. Je komt bij de specialist terecht waar je de mooiste rondreizen kunt vergelijken en kunt gaan boeken.

Lapland en het Noorderlicht

Waar is het te zien?
Lapland NoorderlichtOfficieel heet het licht aurora borealis, maar de meer gangbare termen zijn Noorderlicht of poollicht. Dit unieke en mystiek aandoende lichtverschijnsel kun je als het donker is zien op hoge geografische breedtes, dus boven de Poolcirkel. Zoals in het noorden van Rusland, Noorwegen en Zweden, in IJsland, Groenland, Canada en bovenal dus Lapland.

Het Noorderlicht verschijnt als een zwakke of juist zeer felle gloed, in bewegende bogen – al dan niet plotseling verschietend van richting- , als ongekend boeiende lichtgordijnen of als een verzameling van bonte stralenbundels. Fel Noorderlicht ziet er vlammend uit. De kleuren zijn werkelijk onbeschrijfbaar uniek en eigenlijk nergens anders ter wereld te zien.

Wanneer?

Bij droog weer heb je de grootste kans op waarneembaar Noorderlicht in het binnenland, afhankelijk van de windrichting. Dus niet in kustgebieden. Vanzelfsprekend is het Noorderlicht zien seizoensafhankelijk. Vooral op heldere avonden in de winter is het licht in boven de zeventig breedtegraden gelegen oorden vaak te zien.

Dat kan tussen ’s avonds zes uur en ’s nachts één uur. In praktijk betekent dit dat je van eind september tot en met eind maart de grootste kans op zichtbaar Noorderlicht hebt. Omdat december in het noorden de droogste maand is, is die periode uitermate geschikt om zeker te zijn van waarneembaar Noorderlicht. Daarna volgen als beste reisperiodes de maanden januari en februari.

Oktober en november bieden weliswaar volop kans op zichtbaar voorkomend Noorderlicht maar de betrekkelijk hoge luchtvochtigheidsgraad van die maanden kan roet in het eten gooien. En het is natuurlijk bijzonder frustrerend als je met de hoop op Noorderlicht te zien naar Lapland bent gereisd en het dan uiteindelijk niet te zien krijgt.

Meer informatie over Lapland reizen:

Bijgewerkt op

Pages:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.