Lapland Noorderlicht

Lapland Noorderlicht

Lees hier verder over het Noorderlicht in Lapland >>

Het Noorderlicht zien? Geniet van het prachtige en het meest bijzondere licht, namelijk het Noorderlicht!
‘Napels zien en dan sterven’ is een zeer bekende uitdrukking. Veel mensen denken daar anders over, maar een gezegde over ‘het Noorderlicht zien en dan…’ bestaat niet in onze taal. Toch is het aanschouwen van het Noorderlicht een intense reiservaring. En die ervaring is bijvoorbeeld bij uitstek op te doen in Lapland. Op deze pagina kom je nog veel meer te weten over het maken van een mooie reis naar het Noorderlicht van Lapland (Lapland Noorderlicht).

Het Noorderlicht is een prachtig spektakel dat zich afspeelt in de lucht en kan zorgen voor een prachtig gezicht. Wanneer je de reizen wilt bekijken dan kan je hieronder op één van de blauwe links klikken. Je komt bij de specialist terecht waar je de mooiste rondreizen kunt vergelijken en kunt gaan boeken.

Lapland Noorderlicht:

Waar is het te zien?
Officieel heet het licht aurora borealis, maar de meer gangbare termen zijn Noorderlicht of poollicht. Dit unieke en mystiek aandoende lichtverschijnsel kun je als het donker is zien op hoge geografische breedtes, dus boven de Poolcirkel. Zoals in het noorden van Rusland, Noorwegen en Zweden, in IJsland, Groenland, Canada en bovenal dus Lapland. Het Noorderlicht verschijnt als een zwakke of juist zeer felle gloed, in bewegende bogen – al dan niet plotseling verschietend van richting- , als ongekend boeiende lichtgordijnen of als een verzameling van bonte stralenbundels. Fel Noorderlicht ziet er vlammend uit. De kleuren zijn werkelijk onbeschrijfbaar uniek en eigenlijk nergens anders ter wereld te zien. (Lapland Noorderlicht)

Bekijk hier meer over de Noorderlicht reizen door Lapland >>

Lapland NoorderlichtWanneer?
Bij droog weer heb je de grootste kans op waarneembaar Noorderlicht in het binnenland, afhankelijk van de windrichting. Dus niet in kustgebieden. Vanzelfsprekend is het Noorderlicht zien seizoensafhankelijk. Vooral op heldere avonden in de winter is het licht in boven de zeventig breedtegraden gelegen oorden vaak te zien. Dat kan tussen ’s avonds zes uur en ’s nachts één uur. In praktijk betekent dit dat je van eind september tot en met eind maart de grootste kans op zichtbaar Noorderlicht hebt. Omdat december in het noorden de droogste maand is, is die periode uitermate geschikt om zeker te zijn van waarneembaar Noorderlicht. Daarna volgen als beste reisperiodes de maanden januari en februari. Oktober en november bieden weliswaar volop kans op zichtbaar voorkomend Noorderlicht maar de betrekkelijk hoge luchtvochtigheidsgraad van die maanden kan roet in het eten gooien. En het is natuurlijk bijzonder frustrerend als je met de hoop op Noorderlicht te zien naar Lapland bent gereisd en het dan uiteindelijk niet te zien krijgt. (Lapland Noorderlicht)

Noorderlicht reis boeken?

Van plan om een mooie reis te boeken naar het Noorderlicht van Lapland? Geniet van een hele bijzondere rondreis door op één van de blauwe links te klikken. Je komt bij de specialist terecht waar je de mooiste reizen kan bekijken, vergelijken en kunt gaan boeken.

Bekijk hier meer over Lapland reizen en het Noorderlicht >>

Meer informatie over Lapland reizen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.