Lapland klimaat

Lapland klimaat

Lees hier verder over het klimaat in Lapland en reizen >>

Wat is het klimaat van Lapland?
Lapland is één van de mooiste provincies van Finland met subarctisch klimaat. Een subarctisch klimaat wil zeggen dat het klimaat betrekking heeft op de gebieden grenzend aan de Poolcirkel. Het gebied ligt op het noordelijk halfrond ten zuiden van de Noordpoolcirkel. Het klimaat is over het algemeen vrij droog of weinig neerslag maar wel koude zomers (Lapland klimaat). De temperaturen in de zomer zijn nooit hoger dan 20 graden. En in de winter vriest het tot wel 30 graden onder nul. De neerslag die er valt is de sneeuw en deze blijft ook nog maanden liggen. Dit geeft Lapland zo’n mooie betoverende, sprookjesachtige uitstraling. Bekijk hieronder meer informatie over het klimaat van Lapland en de mooiste reizen door Lapland.

Hieronder leest u meer informatie over het klimaat van Lapland en heeft u de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Lapland. Klik op onderstaande link om alle informatie over bijzondere Lapland reizen te lezen.

Het zuiden van Finland daarentegen heeft dan weer een ander klimaat namelijk warme zomers en koude winters. Maar het zal er niet zo hard vriezen als in Lapland. Lapland waar in de zomer de zon nooit onder gaat en in de winter haast nooit schijnt. In de wintermaanden kan het tot 22u donker zijn (Lapland klimaat). In de zomer gaat de zon gaat niet meer onder en zo blijft er 24u per dag zonlicht. De middernachtzon is een unieke ervaring om mee te maken. Het lijkt alsof de dag nooit stopt.

Lapland vakantie boeken:

Lapland klimaat                                                  Lapland klimaat         

           Lapland klimaat                                     Lapland klimaat   

Lapland klimaat, de 4 seizoenen op een rij:

  • Lapland klimaatZomer: Lapland staat bekend om zijn koele zomers. De temperatuur zal niet hoger dan 20 graden gaan. Juni en juli zijn over het algemeen droge maanden met weinig neerslag.
  • Herfst: In de herfst verandert de natuur op sneltempo. Vanaf eind augustus kan je de herfst al voelen aankomen door het vallen van de rood-gele bladeren (Lapland klimaat). Deze kleuren zijn kenmerkend door de snelle klimaatsverandering.
  • Winter: Lapland kan tot 7 maand onder de sneeuw bedolven zijn (Lapland klimaat). Temperaturen kunnen dalen tot – 30 graden. In de winter kan u ook genieten van het noorderlicht.
  • Lente: De lente waarschuwt voor de zomer en is vooral modderig door het smelten van de sneeuw.

Bekijk hier de Lapland reizen en meer over Lapland >>

Lapland klimaat Zweden:

Wanneer je van plan bent om naar Zweden te gaan en je wilt graag de temperatuur en klimaat te weten komen? Ga dan voor meer informatie naar: http://klimaatinfo.nl/zweden/

Ook kunt u eens een kijkje nemen op rondreis Noorwegen, dit is een website waar u ook te meer te weten kunt komen over het maken van een bijzondere rondreis door Lapland. Wilt u nog meer te weten komen over het klimaat van Lapland, neem dan eens een kijkje op: https://bestereistijd.net/klimaat-finland/.

Heel veel plezier met het uitzoeken van een unieke reis naar Lapland!

Bekijk hier meer over georganiseerde reizen in Lapland >>

Meer informatie over rondreizen door Lapland:

1 reactie

Anoniem · 3 november 2016 op 21:46

In welke periode kan je het beste naar Lapland gaan of is dit afhankelijk van je eigen wensen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.