Lapland kaart

Lapland kaart

Lapland is geen officiële staat. Landsgrenzen zijn moeilijk aanwijsbaar. Men noemt het gebied Lapland daar waar de rendieren leven. Dat komt grotendeels voor op het gebied van Noord Europa wat boven de poolcirkel ligt. Het gebied spreidt zich uit over een gedeelte van Rusland, de noordelijkste provincies van Noorwegen, Finland en Zweden. Er heerst een klimaat met koude zomers en het hele jaar door weinig neerslag en als er al neerslag valt dan is dat meestal in de vorm van sneeuw. In de zomermaanden zal de temperatuur praktisch nooit boven de 20 graden Celcius uitkomen. In de periode van november tot en met maart vriest het constant. In de koudste maanden, december tot en met februari wordt het overdag niet warmer dan zo’n 10 graden onder 0 terwijl het s’nachts wel 30 graden kan vriezen. De zon gaat eind juni niet onder en is het 24 uur per dag licht. In de winter is het anders om. Eind december is het zo’n 21-22 per dag donker.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Lapland:
Bestemmingen / beschikbaarheid
Praktische informatie
Excursies / overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij Kras is informatie te vinden over Lapland en de reizen.

De kaart.

Op zoek naar een mooie vakantie in Lapland dan kan je hieronder de reizen bekijken door op de groene knop te klikken.

Hoe groot is Lapland?

Lapland kaartLapland heeft een oppervlakte die ongeveer 11x zo groot is als Nederland. In het Noorse deel wordt Lapland gekenmerkt door hooggebergte met diepe fjorden. Er heerst hier een zeeklimaat waardoor de temperaturen minder extreem zijn. In de noordelijkste Zweedse provincies veranderen de bergen in hoogvlakten en bossen. Dit gebied is ook meer sneeuwzeker dan in Noorwegen. In Finland gaat het vervolgens weer over in een vlak landschap dat doorloopt tot in Rusland. Hier kenmerkt het landschap zich door rivieren, moerassen, meren en naaldbossen.

  • De Lappen
    De mensen die in Lapland wonen worden vaak de Lappen genoemd. Ze noemen zichzelf Sami. Lappen zien ze als een scheldnaam. Het is van origine een nomadisch volk (Lapland kaart). Zij trekken met hun rendieren door Lapland. De rendieren zijn hun vervoersmiddel maar zorgen ook voor eten en huiden.

Finland & Lapland.

Wanneer je op zoek bent naar de Kaart van Lapland in het gedeelte van Finland dan kan je hierboven meer informatie terugvinden. Heb je zelf goede informatie die je wilt toevoegen aan onze pagina dat gaat over de kaart van Lapland dan kan je hieronder het formulier invullen.

Als je van plan bent om een mooie reis naar Lapland te boeken dan zijn er enkele mogelijkheden, zo kan je bijvoorbeeld een actieve vakantie boeken, een georganiseerde reis, een individuele reis naar Lapland, korte vakanties en nog veel meer mogelijkheden zijn er. Ook zijn er talloze prachtige excursies te boeken. Door op één van deze blauwe links te klikken op deze pagina heb je de mogelijkheid om de reizen te bekijken. Meer informatie inwinnen over de hoofdstad kan hier.

Meer informatie over mooie reizen door Lapland:

Bijgewerkt op

Pages:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.